Lesaanbod & Workshops


Karate-Do
 
Afbeelding invoegen
                                                             Van Galen Sports verzorgt karatelessen voor zowel jeugd en senioren. De lessen worden op een dusdanige manier aan de leerlingen overgebracht waarbij plezier en respect de boventoon voeren. In het kader van gezondheid en meer bewegen wordt sport in het algemeen gestimuleerd waarbij onder andere coördinatie, motoriek, zelfvertrouwen, conditie en sociale aspecten ontwikkelingen zijn die juist met karatetrainingen goed naar voren komen. Van Galen Sports biedt veel leuke activiteiten voor onze leden zoals buitentrainingen (strand/bos), leuke afsluitingen, clubkampioenschappen en nog veel meer!!! Onze jaarlijkse examens (en de tussentijdse slippen examens voor onze jeugd) is altijd een geweldig evenement! Om deel te kunnen nemen aan nationale en internationale wedstrijden kun je worden geselecteerd voor ons wedstrijdteam. Karate kan ook zonder wedstrijden uitstekend worden gezien als een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling, KARATE IS FOR LIFE!

Van Galen Sports
Rijksgediplomeerd (NOC/NSF)
Ingeschreven KVK
Sports Foundation 

Bokstraining

De trainingen staan onder leiding van Hans van Galen. 

Inhoudelijk wordt er gewerkt met partner drills, pads en stootzak training. Voor gevorderden zal er de mogelijkheid zijn om in de ring te sparren. De bedoeling is om in groepen van maximaal 12-14 personen te werken waarbij aandacht voor de sporter en bewegingskwaliteit optimaal is. Het boksprogramma is dusdanig samengesteld om conditie, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en kracht te bevorderen. Ook aspecten als weerbaarheid & zelfvertrouwen worden hierdoor ontwikkeld!!!

Boksen in een prettige maar vooral veilige sfeer op basis van uitdagende oefeningen!

 
Kickbokstraining
 
De kickbokstrainingen staan onder leiding van meervoudig karate kampioene Manuela van Galen. Met al meer dan 14 jaar vecht(top)sport ervaring heeft Manuela een trainingsmethodiek opgebouwd waarmee de trainingen zeer uitdagend zijn! Kracht, snelheid en flexibiliteit oefeningen zijn een belangrijk item in deze trainingen als ondersteuning voor kickboksen waarbij conditie en uithoudingsvermogen naar een goed niveau worden gebracht. Kortom een complete work-out in een gezellige sfeer zijn bij Manuela een garantie.

Krachttraining

Old School Effective Training 
Van Galen Sports

Van Galen Sports opent haar krachtstudio vanaf september 2018. Deze krachttraining is bedoeld om juist specifiek te kunnen werken aan verschillende spiergroepen ter ondersteuning voor de betreffende sport die jij beoefent. In een kleine omgeving veilig en verantwoord sporten! Van Galen Sports krachtstudio bied mogelijkheden door middel van trainen met:
- gewichten zoals dumbles, halters en bijvoorbeeld de dipstation.
- weerstand (diverse mogelijkheden) 
- kettlebel 
- diverse ballen, zoals een wall bal (board aanwezig) 
- dynamic core training 

Van Galen Sports richt zich niet op het geven van voedingsadviezen, het resultaat gericht trainen voor wedstrijden op het gebied van kracht zoals powerliften etc. Om zeker te zijn dat er op de juiste manier getraind wordt en daarmee dus het gewenste resultaat wordt bereikt is voorafgaand aan inschrijving voor deze training is een intake en introductie training verplicht.
De kosten hiervoor inclusief de inschrijving en administratie kosten bedraagt eenmalig € 10,00. (dit bedrag wordt eenmalig afgeschreven met de eerst volgende contributie)
Een handdoek en binnen trainingsschoenen zijn verplicht.

Personal Training 
Op afspraak kunnen er trainingen worden geboekt (ook overdag) voorafgaand aan een intake gesprek. Deze trainingen worden gecombineerd op basis van de volgende onderdelen:
- Bokstraining
- Cross Fit 
- Specifieke krachttraining
Het aantal trainingen en de daarbij behorende kosten worden afgestemd tijdens het intake gesprek.

Fight Fit For Kids

 Fight Fit For Kids is een combinatie training van Karate, Judo en Boksen. Hoofdinstructeur Hans van Galen (5e dan karate) verzorgt al een geruim aantal jaren karate en weerbaarheid lessen en is 10 jaar docent bij de Karate Bond Nederland Opleidingen geweest voor het vak didactiek en lesvaardigheid conform de richtlijnen van het NOC/NSF.
De lesinhoud geven een garantie voor een veilig en educatief sportklimaat voor de allerkleinste!!

 De lessen/trainingen staan onder leiding van zeven-voudig Nederlands kampioene (jeugd/junioren en -21) Manuela van Galen, 2e dan karate. Tevens heeft zij veel internationale titels behaald en is docente karate, krachtTraining en kick- boksen binnen Van Galen Sports. 
 
Personal Fit Training
 
​Het programma Personal Fit Training is een uitgebalanceerd trainings-programma afgestemd op basis van persoonlijke wensen. Sportieve aspecten zoals conditie, uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid evenals flexibiliteit zijn kernbegrippen in deze trainingen. Op basis van een intake gesprek wordt het persoonlijke programma opgesteld evenals de trainingsfrequentie. Personal Fit Training is niet gericht op voedingsadviezen en of afvalprogramma`s maar is juist gericht op het aspect verantwoord FIT worden door middel van uitgebalanceerde oefeningen welke in veel variaties worden aangeboden. Deze training is echt een uitdaging bestaande uit boksen - cross fit en krachttraining!
 
Workshops bedrijven
 
Onze programma`s zijn inhoudelijk opgebouwd op basis van leren en trainen door samenwerken en plezier. Het ontwikkelen van respect, initiatief nemen, probleemoplossend werken en motivatie zijn doelen in onze cursus. Het doen en denken (reflectievermogen) worden samengebracht in aansluiting op de bedrijfsvoering. Ook zal er op een didaktische manier feedback worden gevraagd van de deelnemers om met elkaar tot een maximaal resultaat te komen. Er wordt zowel in groepsverband als individueel gewerkt. De programma`s worden inhoudelijk afgestemd op de wensen en of behoeften van het bedrijf door middel van een intake gesprek.
U kunt een keuze aangeven voor de volgende workshops/cursussen:

- Zelfverdediging & weerbaarheid
- Coaching programma
- boksen en cross fit training!

Neem gerust contact op meer informatie en of een afspraak: vangalensports@gmail.com
M 06-31966792 Hans van Galen

Workshops scholen

Ons programma weerbaarheid en zelfverdediging is inhoudelijk opgebouwd op basis van didactisch onderwijs, het ontwikkelen van een eigen identiteit en respect, voor jezelf opkomen en uitspreken wat je wel en niet wil op basis van sociale competenties. Daarnaast zullen het verder ontwikkelen van motoriek, coördinatie en zelfvertrouwen kernbegrippen zijn in onze lessen. Het doen en denken (reflectievermogen) worden samengebracht. Ook zal er op een didactische manier feedback worden gevraagd van de leerlingen om met elkaar tot een maximaal resultaat te komen. Het gedeelte karate-do zal bijdragen om zijn/haar eigen vaardigheid te bevorderen op basis van veel uitdagende oefeningen. Wij hebben inmiddels veel ervaring met het geven van lessen in het nationale en internationale onderwijs op verschillende niveau`s. Inhoudelijk zullen de lessen worden afgestemd op de behoefte van de school en of leerlingen.Hoofdinstructeur Hans van Galen verzorgt sinds 15 jaar karate en weerbaarheid lessen en is docent bij de Karate Bond Nederland Opleidingen voor het vak didactiek en lesvaardigheid conform de richtlijnen van het NOC NSF. De lessen op de scholen worden ondersteund door Manuela van Galen en of Raquel van Galen welke een ruim aantal jaren lesgeef ervaring hebben evenals topsport ervaring. Beide dames (meervoudig Nederlands Kampioene) nemen deel op nationale en internationale wedstrijden en dragen graag hun kennis en inspiratie over aan de jeugd.In kleine groepen worden de kinderen in een plezierige en ontspannen sfeer uitgedaagd voor hun persoonlijke ontwikkeling. Op basis van een intake gesprek zal een programma worden afgestemd.

Neem gerust contact op meer informatie en of een afspraak:

Hoofdinstructeur Hans van Galen (5th dan)
Rijksgediplomeerd Leraar Karate-Do
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Den Haag en aangesloten bij de Karate-Do Bond Nederland
M 06-31966792

Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen